Radio Banja 2 http://banja2.com Banja Dvojka Thu, 24 Aug 2017 07:10:06 +0000 en-US hourly 1 Srpski obaveštajac nije imao odobrenje da bude u Sobranju http://banja2.com/2017/08/srpski-obavestajac-nije-imao-odobrenje-da-bude-u-sobranju/ Thu, 24 Aug 2017 07:10:06 +0000 http://banja2.com/2017/08/srpski-obavestajac-nije-imao-odobrenje-da-bude-u-sobranju/ U saopštenju stranke bivšeg premijera Nikole Gruevskog ocenjuje se da ta “afera ima međunarodne dimenzije, kada se ima u vidu da je međudržavna” i da koraci koje preduzima Srbija i izjave njenih političara nisu u skladu sa izjavama makedonskih predstavnika. To, prema VMRO-DPMNE, ukazuje da postoje detalji sa kojima javnost nije upoznata. “Raščišćavanje ove afere, …

The post Srpski obaveštajac nije imao odobrenje da bude u Sobranju appeared first on Radio Banja 2.

]]>

U saopštenju stranke bivšeg premijera Nikole Gruevskog ocenjuje se da ta “afera ima međunarodne dimenzije, kada se ima u vidu da je međudržavna” i da koraci koje preduzima Srbija i izjave njenih političara nisu u skladu sa izjavama makedonskih predstavnika.

To, prema VMRO-DPMNE, ukazuje da postoje detalji sa kojima javnost nije upoznata.

“Raščišćavanje ove afere, pored utvrđivanja odgovornosti, bez obzira na čijoj je strani, treba da vodi normalizaciji odnosa dve države”, navodi se u saopštenju VMRO-DPMNE.

Ta stranka je negirala da je neka makedonska institucija dala saglasnost srpskom diplomatskom predstavniku da uđe u Sobranje 27. aprila, uz ogradu da je to utvrdila kao opoziciona stranka.

“Imajući u vidu da je VMRO-DPMNE sada u opoziciji, u toku današnjeg dana smo u okviru svojih mogućnosti proverili i utvrdili da ni Ministarstvo spoljnih poslova, niti Vlada, niti parlament, ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni Agencija za obaveštajne poslove nisu dobili takav zahtev, niti izdali saglasnost i odobrenje”, navodi stranka koja je 27. aprila bila na vlasti.

Stranka Nikole Gruevskog je ipak pozvala novu Vladu Makedonije koja, kako se navodi, sada ima kontrolu nad svim institucijama, da utvrdi da li je neka institucija izdala takvo odobrenje.

“Ukoliko se ne pojavi takav dokument u naredna dva-tri dana, konstatovaćemo da nešto takvo definitivno nije izdato”, navodi stranka VMRO-DPMNE.

Ta stranka je bila na vlasti kada je tokom upada njenih pristalica u Sobranje u zgradi boravio i srpski diplomata i obaveštajac Goran Živaljević.

The post Srpski obaveštajac nije imao odobrenje da bude u Sobranju appeared first on Radio Banja 2.

]]>
Novi pokušaj konstituisanja kosovske skupštine http://banja2.com/2017/08/novi-pokusaj-konstituisanja-kosovske-skupstine/ Thu, 24 Aug 2017 06:38:29 +0000 http://banja2.com/2017/08/novi-pokusaj-konstituisanja-kosovske-skupstine/ Potpuno konstitisanje parlamenta zahteva izbor pedsednika i još nekolicine potpredsednika. Sve dok se to ne dogodi neće biti konstituisanja parlamenta. Ramuš Haradinaj, predsednik Alijanse za budućnost je juče izrazio skepticizam da će danas uspeti izbor Kadrija Veseljija za predsednika parlamenta. Haradinaj je rekao da nije problem u potrebnoj većini poslanika, već u tome što se …

The post Novi pokušaj konstituisanja kosovske skupštine appeared first on Radio Banja 2.

]]>

Potpuno konstitisanje parlamenta zahteva izbor pedsednika i još nekolicine potpredsednika. Sve dok se to ne dogodi neće biti konstituisanja parlamenta. Ramuš Haradinaj, predsednik Alijanse za budućnost je juče izrazio skepticizam da će danas uspeti izbor Kadrija Veseljija za predsednika parlamenta.

Haradinaj je rekao da nije problem u potrebnoj većini poslanika, već u tome što se sada nastoji da se u paketu izbora predsednika parlamenta i izbora nove vlade, postiigne sveobuhvatna stranačka podrška i saradnja.

Haradinaj, kao kandidat takozvane ratne koalicije, naveo je da je u stalnoj saradnji sa svim zainteresovanim stranama koje žele izlazak iz institucionalne krize, pa i sa Alijansom novo Kosovo Bedžeta Pacolija. Njega je predsedništvo stranke ovlastilo da traži izlaz iz institucionalne blokade.

Ovdašnji mediji su objavili da je navodno sve gotovo oko izbora predsednika skupštine i izbora nove vlade, pa bi prema tim navodima Pacoli trebalo da bude novi kosovski ministar spoljnih poslova.

Ako poslanici Bedžeta Pacolija danas budu dali glas izboru predsednika skupštine, onda će biti jasno da je koalicija PAN obezbedila većinu za deblokadu formiranja institucija. U suprotnom, demonstriraće nastavak neozbiljnosti i neodgovornosti.

Iz nevladinog sektora već stižu poruke najbrojnijoj koaliciji, da ukoliko nije u mogućnosti da formira institucije, onda neka raspiše nove vanredne izbore. 

The post Novi pokušaj konstituisanja kosovske skupštine appeared first on Radio Banja 2.

]]>
KLADIONICE NE VERUJU SRBIJI BEZ TEA! Povrede “ubijaju” šanse srpske reprezentacije na EP! http://banja2.com/2017/08/kladionice-ne-veruju-srbiji-bez-tea-povrede-ubijaju-sanse-srpske-reprezentacije-na-ep/ Thu, 24 Aug 2017 06:35:15 +0000 http://banja2.com/2017/08/kladionice-ne-veruju-srbiji-bez-tea-povrede-ubijaju-sanse-srpske-reprezentacije-na-ep/ KLADIONICE NE VERUJU SRBIJI BEZ TEA! Povrede “ubijaju” šanse srpske reprezentacije na EP! Svetske kladionice više ne vide Srbiju kao favorita za osvajanje Evropskog prvenstva u košarci posle povrede kapitena Miloša Teodosića M. Stefanović 24. 08. 2017. 07:00 Starsportphoto© Kvote na “orlove” su se pre mesec dana na početku priprema za Evrobasket …

The post KLADIONICE NE VERUJU SRBIJI BEZ TEA! Povrede “ubijaju” šanse srpske reprezentacije na EP! appeared first on Radio Banja 2.

]]>

KLADIONICE NE VERUJU SRBIJI BEZ TEA! Povrede “ubijaju” šanse srpske reprezentacije na EP!

Svetske kladionice više ne vide Srbiju kao favorita za osvajanje Evropskog prvenstva u košarci posle povrede kapitena Miloša Teodosića

M. Stefanović
24. 08. 2017. 07:00Starsportphoto©

Kvote na “orlove” su se pre mesec dana na početku priprema za Evrobasket (31. jul – 17. septembar) kretale između tri i četiri i naša selekcija je svrstavana uz rame sa favorizovanim Špancima.

Sad su kvote na izabranike Aleksandra Đorđevića skočile na šest, a u noći kad je Teodosić saopštio da ne ide na Evrobasket rasle su čak do osam!

KVOTE ZA TITULU

Reprezentacija – Kvota sad – Kvota ranije

Španija                   2,5                  3

Francuska              5,5                  6

SRBIJA                    6                  3,5

Litvanija                   8                   41

Grčka                      10                  20

Pojedini kladioničari Srbiju više ne vide ni kao glavnog kandidata za srebrnu medalju. Španci su posle svega izrasli u apsolutne favorite za zlato sa kvotom oko dva.

Bogdane, zablistaj

Osim Teodosića, koji zbog povrede lista leve noge neće moći da pomogne srpskom timu, prvenstvo Evrope preskočiće Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Marko Simonović i Nikola Jokić.

Međutim, legendarni košarkaš Vladimir Cvetković ne obazire se na prognoze kladioničara i veruje da Srbija može do zlata na Evrobasketu.

Video sam da ima raznih prognoza, ali im ne pridajem značaj. Kladionice samo rade svoj posao i ne čudi me što po njima nismo više favoriti. Oni moraju tako da pokazuju, to im je posao. Međutim, ja se ne slažem s tim. Mislim da i dalje imamo velike šanse za medalju, pa čak i za onu najsjajniju – kaže Cvetković i dodaje:

Bez obzira na sve probleme, mi imamo dobar tim. Pripremne mečeve smo odigrali odlično, pa očekujem da u istom ritmu nastavimo i na prvenstvu. Povreda Teodosića, kao i ostalih igrača svakako nije dobra, ali verujem da izostanak pojedinaca neće uticati na konačan rezultat Srbije.

Lončar: Nadam se da će bar Nedović igrati

Legendarni košarkaš Nikola Lončar nada se da će bar Nemanja Nedović moći da igra na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

– Verujem u Srbiju i pored mnogobrojnih izostanaka. Nadam se da će bar Nemanja Nedović biti spreman za takmičenje. Veoma me raduje što sam video da se priključio timu. Pratio sam ga tokom sezone i stvarno je igrao odlično. Bez obzira na sve, smatram da “orlovi” mogu da igraju sa svakim timom na ovom prvenstvu, pa čak i sa Španijom, koja se smatra glavnim favoritom – kazao je Lončar.

Teodosić je bio lider srpskog tima, a bivši reprezentativac naše zemlje Miloš Vujanić očekuje da sad Bogdan Bogdanović preuzme glavnu ulogu u timu.

Žao mi je što se Teodosić povredio, ali žao mi je i ostalih igrača. Očekujem da sad neki drugi igrač iskoči u prvi plan i zablista. Takođe, ovo će biti i idealna prilika da Bogdan Bogdanović preuzme odgovornost na sebe i preuzme lidersku poziciju. Verujem da je posle dobrih partija u Fenerbahčeu i osvajanja Evrolige spreman za takvu ulogu – objašnjava Vujanić.

Nehumani uslovi

Veliki broj košarkaških zvezda preskočiće Evrobasket zbog povreda, a Vujanić ističe da ga to ne čudi pošto se tokom sezone odigra mnogo utakmica.

Poslednjih godina se sve manje vodi računa o zdravlju igrača, što dovodi do mnogobrojnih povreda. Samo nek se pogleda koliko će košarkaša propustiti Evrobasket i sve će biti jasno. Igrači nemaju vremena da se odmore i zato dolazi do povreda, a to nije dobro – pojašnjava je Vujanić.

The post KLADIONICE NE VERUJU SRBIJI BEZ TEA! Povrede “ubijaju” šanse srpske reprezentacije na EP! appeared first on Radio Banja 2.

]]>
OTKRIVAMO: Uroš Ćertić ulazi u Zadrugu! http://banja2.com/2017/08/otkrivamo-uros-certic-ulazi-u-zadrugu/ Thu, 24 Aug 2017 06:13:10 +0000 http://banja2.com/2017/08/otkrivamo-uros-certic-ulazi-u-zadrugu/ Nakon što je javnost uzburkala informacija da će u najimpresivniji rijaliti na ovim prostorima, “Zadruga”, ući Luna Đogani, izvor blizak produkciji otkrio je još jedno ime, koje će sasvim sigurno oduševiti ženski deo publike. Pored atraktivnih devojaka koje će biti praznik za muške oči, u produkcijski najzahtevniji rijaliti svih vremena ulazi jedan markantan muškarac koji …

The post OTKRIVAMO: Uroš Ćertić ulazi u Zadrugu! appeared first on Radio Banja 2.

]]>

Nakon što je javnost uzburkala informacija da će u najimpresivniji rijaliti na ovim prostorima, “Zadruga”, ući Luna Đogani, izvor blizak produkciji otkrio je još jedno ime, koje će sasvim sigurno oduševiti ženski deo publike.

Pored atraktivnih devojaka koje će biti praznik za muške oči, u produkcijski najzahtevniji rijaliti svih vremena ulazi jedan markantan muškarac koji će, sasavim sigurno, napraviti pravu pometnju među njima. U pitanju je naš poznati kaskader Uroš Ćertić, koji je nedavno uspeo da postigne dogovor sa čelnicima TV Pink.

“Uroš je došao u zgradu televizije vidno raspoložen i zainteresovan za projekat Zadruga, o kom bruji ceo Balkan. Iako isprva nije bio siguran da li oko ulaska, Ćertić je bio oduševljen konceptom rijalitija, koji do sada nije viđen na ovim prostorima. Brzo su postigli dogovor oko njegovog učešća, a onda je Uroš otputovao za Kanadu, kako bi završio sve poslovne obaveze do početka rijaltija”, otkrio je izvor blizak timu koji radi na ovom projektu.

Uroš je jutros otputovao za Kanadu, a pretpostavljamo da će se u Srbiju vratiti nešto pre 6. septembra, za kada je zakazan ulazak u impresivni novoizgrađeni grad u Šimanovcima, gde je “Zadruga” i smeštena.

Zgodni kaskader je trenutno u vezi sa izvesnom Jovanom, ostaje da vidimo da li će joj biti veran i kada uđe u “Zadrugu”, gde će ga sačekati neke od najatraktivnijih devojaka u Srbiji.

Podsetimo, prvi učesnik rijalitija “Zadruga” koji je otkriven javnosti je Zoran Marjanović, suprug ubijene pevačice Jelena Krsmanović Marjanović. Nakon toga, otkriveno je da će u ovom šou programu učestvovati i Pinkove zvezde Andrijana Radonjić, Zorana Stefanov, Sara Reljić i Slobodan Radanović, kao i pevačice Nada Obrić, Snežana Mišković Viktorija i Tanja Jovićević. Osim njih, za glavnu nagradu boriće se i poznata srpska glumica Žiža Stojanović, gledaocima poznata kao Cana Fontana, ali i starlete Anđela Veštica, Ana Korać, Mina Vrbaški i Maca Diskrecija.

Spekuliše se da će se među učesnicima naći i dobro poznati učesnik “Farme” Mirsolav Pržulj, poznatiji kao Lepi Mića, kao i političar, bivši ministar, Željko Simić.

Svetinstagram


http://www.svet.rs/vesti/estrada/otkrivamo-uros-certic-ulazi-u-zadrugu

The post OTKRIVAMO: Uroš Ćertić ulazi u Zadrugu! appeared first on Radio Banja 2.

]]>
Tajna The Secret film Kejti Holms http://banja2.com/2017/08/tajna-the-secret-film-kejti-holms/ Thu, 24 Aug 2017 06:03:03 +0000 http://banja2.com/2017/08/tajna-the-secret-film-kejti-holms/ “Tajna” (The secret) je knjiga nastala po istoimenom filmu iz 2006, koji se sastojao od niza intervjua na temu Nove misli – verovanja da razmišljanje o nekoj temi može da utiče na njen ishod. Iste godine objavljena je i knjiga Ronda Bern, zasnovana na pseudonaučnom “zakonu privlačenja” koji navodi da misli direktno menjaju svet i …

The post Tajna The Secret film Kejti Holms appeared first on Radio Banja 2.

]]>

“Tajna” (The secret) je knjiga nastala po istoimenom filmu iz 2006, koji se sastojao od niza intervjua na temu Nove misli – verovanja da razmišljanje o nekoj temi može da utiče na njen ishod.

Iste godine objavljena je i knjiga Ronda Bern, zasnovana na pseudonaučnom “zakonu privlačenja” koji navodi da misli direktno menjaju svet i da pozitivno razmišljanje “privlači” željene događaje ili ljude.

Knjiga je prodata u više od 30 miliona primeraka, prevedena na 50 jezika i zaradila je više od 300 miliona dolara u prve tri godine od izlaska.

Sada će po njoj biti snimljen igrani film, u kojem će glavnu ulogu tumačiti Kejti Holms, prenosi američka štampa.

Knjiga će poslužiti kao inspiracija za film o vrednoj udovici sa troje dece, koja tokom olujne noći angažuje majstora da joj popravi nešto u kući. Dok oko njih besni oluja, on će sa njom podeliti svoju filozofiju o korišćenju moći misli kako bi se svet promenio.


Foto: YouTube

The post Tajna The Secret film Kejti Holms appeared first on Radio Banja 2.

]]>
SAMO U INFORMERU! POSLE TAJKUNSKOG GLISERA! JANKOVIĆ SE BRČKA U LIBANU! http://banja2.com/2017/08/samo-u-informeru-posle-tajkunskog-glisera-jankovic-se-brcka-u-libanu/ Thu, 24 Aug 2017 05:36:55 +0000 http://banja2.com/2017/08/samo-u-informeru-posle-tajkunskog-glisera-jankovic-se-brcka-u-libanu/ Samozvani lider opozicije Saša Janković o pravima radnika pametuje iz Bejruta, gde se provodi u jednom od najskupljih hotela informer.rs 24. 08. 2017. 07:31 Informer U NAJNOVIJEM INFORMERU PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SVE MORAŠ KAD TE PLAĆAJU HRVATI! UŽASNO! Reketaš Rodić objavio da je Stefan Nemanja “masovni ubica Srba”! PAŽNJA, RADAR! RAT BRZOJ VOŽNJI! SEVERINA: Možda …

The post SAMO U INFORMERU! POSLE TAJKUNSKOG GLISERA! JANKOVIĆ SE BRČKA U LIBANU! appeared first on Radio Banja 2.

]]>

Samozvani lider opozicije Saša Janković o pravima radnika pametuje iz Bejruta, gde se provodi u jednom od najskupljih hotela

informer.rs
24. 08. 2017. 07:31

Informer

U NAJNOVIJEM INFORMERU PROČITAJTE JOŠ:

ŠTA SVE MORAŠ KAD TE PLAĆAJU HRVATI! UŽASNO! Reketaš Rodić objavio da je Stefan Nemanja “masovni ubica Srba”!

PAŽNJA, RADAR! RAT BRZOJ VOŽNJI!

SEVERINA: Možda se opet udam!

TRAGEDIJA U LOZNICI! ZAJEDNO POD VOZ!

Danas najbolji kulinarski dodatak: Ice & pice

Informer

The post SAMO U INFORMERU! POSLE TAJKUNSKOG GLISERA! JANKOVIĆ SE BRČKA U LIBANU! appeared first on Radio Banja 2.

]]>
Akropolis kup – Grci poraženi od Gruzije http://banja2.com/2017/08/akropolis-kup-grci-porazeni-od-gruzije/ Thu, 24 Aug 2017 05:34:22 +0000 http://banja2.com/2017/08/akropolis-kup-grci-porazeni-od-gruzije/ Gruzija je iznenadila Grčku i slavila u Atini rezultatom 72-71. Odluka je pala na 16 sekundi do kraja, kada je Sananidze postigao trojku za preokret Gruzina, ispostavilo se tako postavivši konačan rezultat susreta. Printezis je sa druge strane promašio flouter za pobedu, te je četa bivšeg trenera podgoričke Budućnosti Ilijasa Zurosa savladala domaćina turnira. Dominantnu …

The post Akropolis kup – Grci poraženi od Gruzije appeared first on Radio Banja 2.

]]>

Gruzija je iznenadila Grčku i slavila u Atini rezultatom
72-71.

Odluka je pala na 16 sekundi do kraja, kada je Sananidze postigao
trojku za preokret Gruzina, ispostavilo se tako postavivši
konačan rezultat susreta.

Printezis je sa druge strane promašio flouter za pobedu, te je
četa bivšeg trenera podgoričke Budućnosti Ilijasa Zurosa
savladala domaćina turnira.

Dominantnu partiju pružio je Gorđi Šermadini, gorostasni centar
je meč završio sa 23 poena i osam skokova, pratili su ga
Šengelija sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti kao i Sananidze sa 14
poena.

Poraženu selekciju Grčke predvodio je Papanikolau sa 15
postignutih poena, dok je Printezis dodao 14.

Podsetimo, u okviru Akropolis kupa, Srbija je nešto ranije
savladala Italiju, više o pobedi naše selekcije u nastavku.


The post Akropolis kup – Grci poraženi od Gruzije appeared first on Radio Banja 2.

]]>
(FOTO) TOP 10 NAJSKUPLJIH PLASTIČNIH OPERACIJA POZNATIH! Ni rođena majka ih ne prepoznaje! http://banja2.com/2017/08/foto-top-10-najskupljih-plasticnih-operacija-poznatih-ni-rodena-majka-ih-ne-prepoznaje/ Thu, 24 Aug 2017 05:31:23 +0000 http://banja2.com/2017/08/foto-top-10-najskupljih-plasticnih-operacija-poznatih-ni-rodena-majka-ih-ne-prepoznaje/ (FOTO) TOP 10 NAJSKUPLJIH PLASTIČNIH OPERACIJA POZNATIH! Ni rođena majka ih ne prepoznaje! Koliko je svet šoubiznisa surov govori činjenica da su neke od najvećih zvezda Holivuda bile spremne da odu pod nož i u potpunosti transformišu svoj izgled superžena/informer.rs 23. 08. 2017. 08:11 Instagram Od sitnih uvećanja usana i smanjenja nosa, …

The post (FOTO) TOP 10 NAJSKUPLJIH PLASTIČNIH OPERACIJA POZNATIH! Ni rođena majka ih ne prepoznaje! appeared first on Radio Banja 2.

]]>

(FOTO) TOP 10 NAJSKUPLJIH PLASTIČNIH OPERACIJA POZNATIH! Ni rođena majka ih ne prepoznaje!

Koliko je svet šoubiznisa surov govori činjenica da su neke od najvećih zvezda Holivuda bile spremne da odu pod nož i u potpunosti transformišu svoj izgled

superžena/informer.rs
23. 08. 2017. 08:11Instagram

Od sitnih uvećanja usana i smanjenja nosa, do zatezanja kapaka i korekcije jagodica, američke zvezde su dale ogromne sume novca kako bi ulepšale svoje lice i očuvale mladalački izgled. 

Mnogi su u tome preterali, a u nastavku otkrivamo deset najzanimljivih i najskupljih preobražaja:

1. Blejk Lajvli, 7.300,00 dolara

Američka glumica je putem estetskog zahvata stanjila svoj nos, ali i oči kako ne bi izgledale “mlohavo”.

2. Megan Foks, 8.000,00 dolara

Megan Foks je poznata kao ljubiteljka plastičnih operacija. Glumica je uradila grudi, usta, jagodice, a celo lice i vrat su joj puni botoksa.

3. Niki Minaž, 11.500,00 dolara

Pevačica Niki Minaž je uradila potpunu tranformaciju svog izgleda, a najšokantijne je izbeljivanje kože. Osim toga, operisala je nos, a svoje grudi i zadnjicu uvećala silikonom.

4. Kim Kardašijan, 16.500,00 dolara

Najpoznatija starleta Kim Kardašijan je operisala svoj nos. Takođe kao Niki, u grudi i zadnjicu je stavljala silikonsku masu.

5. Lil Kim, 19.625,00 dolara

Američka reperka je uradila dosta operacija. Prvo je izbledela svoju kožu, a potom uvećala grudi i usne. Poznato je da je radila liposukciju tela.

6. Vivika Foks, 26.000,00 dolara

Osim botoksa, glumica Vivika Foks povećala je svoje usne i zatezala lice. Takođe, ona je u vilicu i grudi stavila silikonsku masu.

7. Kejtlin Džener, 60.000,00 dolara

Da bi promenio svoj izgled, nekadašnji sportista je morao da uloži veliku svotu novca. Poznato je da tim hiruga morao 10 sati da uklanja muževne crte njegovog lica. Ipak, vilica nije mogla u potpunosti da se promeni.

8. Kris Džener, preko 70.000,00 dolara

Kris Džener je prvo povećala grudi, a zatim rešila da ih smanji. Njeno lice je puno filera i botoksa.

9. Demi Mur, 500.000,00 dolara

Glumica Demi Mur je godinama demtnovala da je radila određene estetske zahvate. Ipak, na kraju je priznala da je sređivala lice i vrat.

10. Kajli Džener, 2,000,000,00 dolara

Kajli Džener je uložila 2,000,000 dolara i u potpunosti transformisala svoj izgled.

The post (FOTO) TOP 10 NAJSKUPLJIH PLASTIČNIH OPERACIJA POZNATIH! Ni rođena majka ih ne prepoznaje! appeared first on Radio Banja 2.

]]>
Hajdi Klum ponovo iznenadila javnost: Moja deca su navikla da viđaju moje obnažene fotografije http://banja2.com/2017/08/hajdi-klum-ponovo-iznenadila-javnost-moja-deca-su-navikla-da-vidaju-moje-obnazene-fotografije/ Thu, 24 Aug 2017 05:11:21 +0000 http://banja2.com/2017/08/hajdi-klum-ponovo-iznenadila-javnost-moja-deca-su-navikla-da-vidaju-moje-obnazene-fotografije/ Još uvek se javnost nije oporavila od poljupca slavne manekenke sa njenim dvanaestogodišnjim sinom, koji je, po mišljenju mnogih, neprimeren, a Hajdi Klum je uspela da ponovo iznenadi sve. Godine joj ne mogu ništa: Dva minuta čistog seksepila Hajdi Klum (video) Naime, jedna od najpoželjnijih manekenki tvrdi da za njeno četvoro dece nije iznenađenje da …

The post Hajdi Klum ponovo iznenadila javnost: Moja deca su navikla da viđaju moje obnažene fotografije appeared first on Radio Banja 2.

]]>

Još uvek se javnost nije oporavila od poljupca slavne manekenke sa njenim dvanaestogodišnjim sinom, koji je, po mišljenju mnogih, neprimeren, a Hajdi Klum je uspela da ponovo iznenadi sve.

Godine joj ne mogu ništa: Dva minuta čistog seksepila Hajdi Klum (video)

Naime, jedna od najpoželjnijih manekenki tvrdi da za njeno četvoro dece nije iznenađenje da vide fotografije na kojima je ona oskudno odevena i nije im čudno što ih ona sama postavlja na društvene mreže. Navikli su, tvrdi,  i da je viđaju kao se kroz kuću šeta u toplesu.

– Oni znaju da već dugo reklamiram donji veš. Tako da nisu u fazonu O, moj Bože! Šta to objavljuje?! – rekla je Hajdi.

Supermodel ovih dana promoviše svoju novu modnu liniju donjeg veša koji je, tvrdi, namenjen ženama “svih veličina i oblika”.

http://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/hajdi-klum-ponovo-iznenadila-javnost-moja-deca-su-navikla-da-vidaju-moje-obnazene-fotografije/

The post Hajdi Klum ponovo iznenadila javnost: Moja deca su navikla da viđaju moje obnažene fotografije appeared first on Radio Banja 2.

]]>
Baterija od papira proizvodi struju iz pljuvake http://banja2.com/2017/08/baterija-od-papira-proizvodi-struju-iz-pljuvake/ Thu, 24 Aug 2017 05:10:18 +0000 http://banja2.com/2017/08/baterija-od-papira-proizvodi-struju-iz-pljuvake/ Istraivai sa Univerziteta u Binghamtonu napravili su bateriju koju aktivira jedna kap pljuvake, nakon ega ona moe da generie dovoljno elektrine energije da 20 minuta napaja LED sijalicu. Izvor: popsci.com nedelja, 20.08.2017. | 12:06 Printscreen YouTube/BinghamtonUniversity “Baterija je napravljena od posebnih bakterijskih elija koje imaju sposobnost prikupljanja spoljnih elektrona na elektrodu”, rekao je profesor na …

The post Baterija od papira proizvodi struju iz pljuvake appeared first on Radio Banja 2.

]]>

Istraivai sa Univerziteta u Binghamtonu napravili su bateriju koju aktivira jedna kap pljuvake, nakon ega ona moe da generie dovoljno elektrine energije da 20 minuta napaja LED sijalicu.


Izvor: popsci.com

Printscreen YouTube/BinghamtonUniversity

“Baterija je napravljena od posebnih bakterijskih elija koje imaju sposobnost prikupljanja spoljnih elektrona na elektrodu”, rekao je profesor na Univerzitetu u Binghamton i jedan od istraivaa Seokeun oi.

“Ova baterija moe se koristiti i u ekstremnim klimatskim uslovima poput onih u pustinji. Sve to vam treba je organska supstanca kako bi ste rehidrirali i aktivirali bakterijske elije koje su zamrznute”, objasnio je on.

Pljuvaka u bateriji pljuvaka ima dve funkcije. Ona budi zamrznute elije iz njihovog sna i prua hranu za mikroorganizme. Baterija e poeti da proizvodi energiju samo nekoliko minuta nakon to pljunete na nju, pie Popular Science.

Baterija e moi da se koristi za napajanje malih medicinskih ureaja, kao to su npr. testovi za trudnou i HIV testovi. To je velika prednost za drave u razvoju, u kojima mnogi ljudi ne mogu da priute konvencionalne baterije. Osim pljuvake, bateriju moe da pokrene bilo koji izvor organskog materijala, ukljuujui kapi prljave vode.

Baterija je izraena od nekoliko materijala, papira, ugljenika i vosak. Lako se proizvodi i ne sadri otrovne supstance, to je prednost u poreenju sa konvencionalnim baterijama, koje nakon bacanja isputaju otrovne hemikalije

The post Baterija od papira proizvodi struju iz pljuvake appeared first on Radio Banja 2.

]]>